תאור מקרה – ריפוד כורסה

מה עושים במקרה שבו היצרן מתנער מאחריות לגבי חור בספה חדשה? במקרים רבים פניה למומחה לקבלת חוות דעת משפטית תוכל לספק את הפתרון הקל והפשוט ביותר.

התובעת פנתה אלי במצב של תסכול וחוסר אונים – היא רכשה במיטב כספה מערכת ישיבה פינתית בצבע אפור מאחת החברות הידועות בתחום העוסקת בשיווק רהיטים, אך גילתה לאחר זמן קצר פגם בריפוד.

המערכת נמסרה לתובעת בחודש אוגוסט 2023. לאחר פתיחת הריהוט ותחילת השימוש גילתה התובעת בספטמבר 2023 חור בריפוד שלא נראה במעמד הקבלה. לטענת התובעת, היא הרגישה כי טענותיה אינן זוכות להתייחסות,  והחברה סירבה לבדוק את הפגם, או להחליף את המערכת.

הנתבעת, מהצד השני, טענה כי מערכת הישיבה סופקה ללא פגם, וכי הנזק נגרם כתוצאה משימוש התובעת.

בית המשפט מינה "מומחה מטעם בית המשפט" אשר לא הצליח לקבוע אם החור נוצר טרם האספקה או במהלך השימוש. מומחה בית המשפט המליץ על תיקון או החלפה בתנאי השתתפות עצמית של התובעת.
למה? מדוע אשמה התובעת אם המומחה לא הצליח לקבוע את מקור החור בריפוד?

חוות הדעת ששינתה את כל התמונה

התובעת, לאחר חיפוש עזרה ופתרון באינטרנט, פנתה אלי וביקשה את חוות דעתי המקצועית בתור מהנדס טקסטיל ושמאי ריהוט.

אציין כי חוות דעת משפטית בשלב מתקדם, לאחר חוות דעת מומחה בית משפט, הינה בעייתית ומהווה אתגר מקצועי. משקלה לא תמיד יספיק להטיית מאזני הצדק.

לאחר בדיקה ובחינת הריהוט הגעתי למסקנה כי היה קיים כשל בבד במהלך הייצור, וניסיון התיקון של החור בתהליך הייצור לא צלח.

חור בספה

בחוות הדעת המלצתי על החלפת ריפוד הבד, או כל מערכת הישיבה. כמובן, שללתי רשלנות מצד התובעת.

בית המשפט העדיף את חוות דעתי, וקבע כי הפגם בריפוד מהווה הפרה יסודית של תנאי העסקה. בהתאם לכך, ניתן צו לביטול העסקה, החזר כספי לתובעת ותשלום הוצאות משפט.

בסיום ההליך, התובעת שלחה לי מכתב תודה, בו ציינה כי חוות הדעת שלי סייעה לה להוכיח את צדקתה ולזכות במשפט. המכתב שיבח את הדיוק והמקצועיות של חוות הדעת שלי, אשר היו גורם מכריע בקבלת פסק הדין לטובתה.

מכתב המלצה

קיבי אהרונוב הינו מהנדס טקסטיל, שמאי רכוש ומומחה מוסכם למתן חוות דעת מטעם בית המשפט לנזקי רכוש מכל סוג, עם התמחות יתרה בנזקי טקסטיל, רהיטים, פרקטים ועץ.

לפרטים נוספים מוזמנים ליצור עמנו קשר לטלפון: 052-2781036, או באמצעות טופס הפניה באתר.

דילוג לתוכן