במהלך שנותיי כמהנדס טקסטיל, נתקלתי במקרים רבים ומגוונים וגם הבנתי את חשיבות כתיבת חוות דעת מקצועית ללקוחות.
אחד המקרים המעניינים התרחש לאחרונה באירופה, כאשר יצרן בגדים יוקרתי איטלקי, הגיע אלי להתייעצות לפני פניה לבית המשפט כנגד יצרן הבגדים שעושה לו את כל הקולקציות ומכין בגדים מוכנים לשיווק. הפנייה אלי הגיע "בצוק העיתים" בעקבות בעיה חמורה ללא פתרון שהתגלתה במוצריו לאורך מספר חודשים.
תיאור המקרה
היצרן, מותג מוביל הממוקם באיטליה, ייצר קולקציה חדשה של חולצות משי יוקרתיות שיועדו לשוק האמריקאי. לאחר המשלוח לארה"ב, התקבלו תלונות רבות מלקוחות על כך שהחולצות מאבדות את צבען לאחר כביסה ראשונה, למרות שהוראות הכביסה קוימו במלואן.
היצרן, שהיה מופתע מהתלונות, ביצע בדיקות פנימיות אך לא הצליח לאתר את מקור הבעיה. הוא פנה אליי בבקשה לעזרה ולמתן חוות דעת מומחה לסיוע בפתרון הבעיה.
התערבותי כמהנדס טקסטיל
מייד עם כניסתי לטיפול, ההמלצה הראשונה הייתה להתייחס לתלונות ולהחליף את החולצות ללקוחות המתלוננות. עצה זו, לאחר היכרות רבת שנים עם תחום התביעות המשפטיות, "הורידה" לחץ גדול של לקוחות שראו כי מתייחסים אליהן.
כל לקוחה שפנתה לחנות אשר ממנה רכשה את החולצה מייד קבלה חולצה חדשה. עצה זו, חסכה בשלב הראשון עשרות פניות משפטיות וכסף רב של טיפול משפטי, ואף חיזקה את המותג ואמינותו.
לאחר קבלת הדגימות מהלקוחות ביצעתי סדרת בדיקות הכוללות ניתוח הרכב הבד, שיטת הייצור, בדיקות עמידות הצבע ובדיקות כימיות נוספות.
במהלך הבדיקות, גיליתי כי בתהליך הייצור נעשה שימוש בצבעים שאינם מתאימים לסיבי המשי, דבר שהוביל לבעיית הקיבוע (פיקסציה) של הצבע לבד המשי.
בנוסף, התברר כי אצל הלקוחות בתהליך הכביסה הביתי נעשה שימוש בחומרי ניקוי שאינם מתאימים לכביסות עדינות בטמפרטורות נמוכות , עד 30 מעלות צלזיוס. סיבות אלו של צבענים שאינם מתאימים בהליך הייצור ומצד שני, כביסות שאינן מתאימות לבד משי, גרמו לתופעת ירידת הצבע בבד.
סיכום
לאחר הצגת הממצאים ליצרן וכתיבת חוות הדעת לבית המשפט אשר בין כתליו התנהלה אחת התביעות של לקוחה עקשנית, הומלץ על שינוי בתהליך הצביעה בצבעים המתאימים לסיבי המשי וכן פיתוח תוויות הוראות כביסה יותר גדולות אשר בהן הומלץ על עדכון הוראות הכביסה ללקוחות, תוך הדגשת הצורך בשימוש בחומרי ניקוי עדינים בטמפרטורות נמוכות המתאימים לבד המשי.
היצרן יישם באופן מיידי את ההמלצות, ובעקבות זאת הופסקו התלונות מצד הלקוחות. המקרה הסתיים לשביעות רצון היצרן והלקוחות, והקולקציה ממשיכה בימים אלו להימכר בהצלחה בשוק האמריקאי והאירופאי.
מקרה זה מדגיש את החשיבות של התאמת תהליכי הייצור והצביעה לסוג הבד, וכן את הצורך בהנחיות כביסה מדויקות ללקוחות, על מנת להבטיח את איכות המוצר ושביעות רצון הלקוחות.
קיבי אהרונוב הינו מהנדס טקסטיל, שמאי נזקי רכוש ומומחה מוסכם למתן חוות דעת מטעם בית המשפט לנזקי רכוש מכל סוג, עם התמחות יתרה בנזקי טקסטיל, רהיטים, פרקטים ועץ.
לפרטים נוספים מוזמנים ליצור עמנו קשר לטלפון: 052-2781036, או באמצעות טופס הפניה באתר.